Wie zijn wij

Wij zijn een christelijke gemeente die wilt staan in de protestants gereformeerde traditie.

Wij zijn een kleine open gemeente van mensen met verschillende achtergronden wat betreft nationaliteit en kerkelijke achtergrond. Wij willen ons dienend en gastvrij opstellen in navolging van Hem die wij belijden: de Heere Jezus Christus onze Verlosser.

Ook u en jij bent van harte welkom om de zondagse Evangeliediensten en onze doordeweekse samenkomsten te bezoeken.

Onze gemeente bestaat uit mensen die vanuit de wijde omgeving van Horst met ons meeleven. Van Maasbracht tot Venray en Venlo tot Helenaveen.

De gemeente komt samen in kapel “De Schuilplaats”, Gastendonkstraat 2 te Horst. Dit gebouw is een voormalig jeugdcentrum, maar is in 2012 aangekocht door Stichting Evangelisatie Limburg om onze gemeente onderdak te verlenen. Deze stichting verleent ook de nodige financiële zorg aan onze gemeente.

Het gebouw heeft een prachtige kerkzaal met een groot aantal zitplaatsen. In de zomermaanden, wanneer ook vakantiegangers de diensten bezoeken, kan de kerkzaal worden uitgebreid tot ca. 250 zitplaatsen. Ook is er een ringleiding aanwezig voor slechthorenden.
Er bevinden zich in het gebouw verschillende ruimtes: een bijbelstudieruimte, een consistorie c.q. vergaderruimte, een kleine kiosk, kinderoppasruimte, een kinderclublokaal, diverse moderne toiletgroepen, keuken en een ruime garderobe. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
Om kapel “De Schuilplaats” zijn parkeerplaatsen aanwezig. Ook in de omliggende straten is ruim voldoende gelegenheid tot parkeren.

Naast de zondagse diensten waarin Gods Woord wordt verkondigd en de sacramenten van Doop en Avondmaal geregeld worden bediend, zijn er ook de nodige doordeweekse activiteiten, waarin we klaar willen staan voor mensen binnen, maar ook buiten de gemeente. We denken hierbij o.a. aan buurtevangelisatie en het omzien naar elkaar bij ziekte of andere moeilijke omstandigheden.

Zo willen we gemeente zijn om Gods grote daden, Zijn verlossend handelen in Zijn Zoon Jezus Christus, te verkondigen en uit te dragen. Wij geloven dat de Bijbelse boodschap geen achterhaalde zaak is, maar springlevend en actueel. Kortom een boodschap waar het op aankomt in ons leven, nl. dat we Hem kennen, want de zaligheid is in geen Ander, Handelingen 4:12.

Luisteren

Beluister onze diensten

Lees verder

Wie zijn wij
Wat we geloven
Onze geschiedenis
Foto's
Financiën - anbi

Nieuws

Wij ontmoeten u graag in de kerkdiensten. In de maanden mei t/m september: elke zondag om 10.00 en 15:00 uur in kapel De Schuilplaats, Gastendonkstraat 2 in Horst. 

Zie voor de bijzondere diensten en door de weekse samenkomsten de homepage (onderaan).