Sacrament Heilig Avondmaal

Heilig Avondmaal

Vier keer per jaar wordt op zondagmorgen het sacrament van het Heilig Avondmaal bediend. Dit in gehoorzaamheid aan de Heere Jezus Christus die onder andere in het Evangelie van Lukas, hoofdstuk 22 vers 19 tegen Zijn volgelingen zei: ‘Doet dat tot Mijn gedachtenis’. De Heere Jezus zegt hiermee dat we dit telkens moeten vieren om Hem te gedenken. In de protestantse traditie is dat vier keer per jaar. In de week vooraf denken we op een avond na wat dit sacrament betekent en of er ook persoonlijk geloof is om aan dit sacrament deel te nemen. De evangelist of een bestuurslid leidt deze avond.

Een leerzame avond waarbij u en jij de gelegenheid hebt om geloofsvragen te stellen en tegelijk elkaar te versterken in het geloof. Tot eer en verheerlijking van onze God. Op deze zondagen is er ook in de middag om 15.00uur een dienst waarin we terugkijken naar de ochtend van het sacrament en tegelijk vooruitkijken naar de volgende keer.

De data van dit sacrament en de voorbereidingsavond kunt u vinden onder het kopje Agenda, of neem contact op met de evangelist.